,

De smartphoneprojector, een leuk presentje.

De smartphoneprojector, een leuk presentje.

Op zoek naar een origineel cadeautje?  Wij ook, we waren op zoek naar een leuk hebbeding voor een twaalfjarige jongen. 

Het werd een cadeautje met een handleiding.  Een smartphone projector.  De projector is een zelfbouwpakket.  Om het ineen te steken heb je enkel lijm nodig en veel geduld.  De jarige, die gelukkig graag knutselt, was wel 45 minuten zoet met het in elkaar knutselen.  De bijgeleverde handleiding was handig en er werden gelukkig geen fouten gemaakt.  Eens het pakketje ineen stak legden de tieners de smartphone erin en vertrokken ze ongeduldig naar een donkere kamer.  Er kon niet gewacht worden om naar een film te kijken maar de projector  projecteerde  het beeld ondersteboven. 

smartphone projectorWe  ontdekten dat als de projector ondersteboven stond het beeld nog steeds ondersteboven was. Op zoek naar een andere optie dus.  In de handleiding van de projector stond een link naar een app.  Deze app zorgde ervoor dat de schermrotatie van de smartphone uitgezet werd.  Dit was ineens de oplossing van het probleem.  Een leuke filmavond was het gevolg. :)

Score :
Pluspunten :
+  Dit is een leuk hebbeding.
+  Een projector zorgt voor een heel andere sfeer dan een T.V.-toestel, gezelligheid troef.
+ Vlotte levering
+  Democratische prijs via gadgethouse.be
+ Mooi ontwerp, ook al is het helemaal van karton.  (de lens niet natuurlijk )

Minpunten :
– Nergens las je op voorhand dat het beeld ondersteboven geprojecteerd zal worden.  Het was wel even een teleurstelling voor de tieners wanneer ze ontdekten dat alles op zijn kop geprojecteerd werd.  Maar die teleurstelling veranderde in een uitdaging.  Het beeld is niet super van kwaliteit, maar wel leuk om samen met vriendjes in een donkere kamer te doen.

Dit wil je zeker nog weten :
De smartphone projector is eigenlijk een donkere kartonnen doos met een lens, alle stukjes zijn ineen te puzzelen.  Dit ontwerp is zo eenvoudig dat er verschillende filmpjes bestaan over het zelf maken van een projector.  Als je de juiste lens hebt, is dit helemaal niet zo moeilijk een leuk DIY-ideetje.

Save

Save

Save

Save

Save

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>