,

Nemo Science Museum Amsterdam

Nemo Science Museum Amsterdam

Maak je een citytrip naar Amsterdam met de kids?  Ga dan zeker langs dit museum vol wetenschap en technologie! Allereerst is het gebouw gewoonweg spectaculair.   Is het een boot, is het een haai, …?  Neen, het is een museum.  De proefjes en tentoonstellingen waren mooi opgebouwd, leuk gebracht en vooral ze werken!  Kinderen en ouders leren, beleven en genieten.   Hier wordt ten volle gestreefd naar de beste manier om wetenschap te leren.  

De onderwerpen die aan tests onderworpen worden zijn: wiskunde, energie, weer, brein, zintuigen, constructie, elektriciteit  en geluid.

Heb je even geen zin of tijd om het museum te bezoeken, loop dan zeker eens het dak op en geniet van het uitzicht, de buitententoonstelling energetica en ontspan met een lekker kopje thee of koffie op het terras.  Dit gedeelte is trouwens volledig gratis. 

De inkom valt ook goed mee: 15 euro per persoon!

Score:
Pluspunten

+ Voor alle leeftijden geschikt
+ Vele ruimtes: waaronder een laboratorium, werkplaats, de machine, waterrijk, energierijk, teen facts, vormenrijk, smart technology, reis door de geest,…
+ Interessant gebouw van de Italiaanse architect Renzo Piano
+ Boeiende, werkende tentoonstellingen met doe-dingen
+ Hoewel er veel volk aanwezig was, voelde het niet druk aan en was er ruimte genoeg om te exploreren
+ Top in prijs en kwaliteit 

Kim
Geschreven door / Kim

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>