Peutercreatief : Plastic zakjes gevuld met verf.

Peutercreatief : Plastic zakjes gevuld met verf.

Tekenen zonder kliederen, met verf aan de slag gaan zonder verfvlekken. Ja, zelfs met kleuters ! Daarvoor heb ik een leuk ideetje gevonden. Vul een afsluitbaar plastic zakje met verf. Sluit heel goed af. Je kan hier met een wattenstaafje op tekenen.

IMG_5936
Dit wil ik graag uittesten. Ik ga op zoek naar een afsluitbaar zakje. Ik heb er een hele boel, maar besluit om geen te groot te nemen.  Vervolgens neem ik een tube met acril verf, toevallig de eerste soort dat ik tegenkom. Ik spuit een heel hoop verf in een zakje en sluit het af. De verf koekt wat bij elkaar. Ik wrijf het geheel open. En… ja…ik zie al dat het zal lukken. Met wattenstaafje, een bal of een ander niet scherp voorwerp, kunnen er makkelijk grote tekeningen in het zakje gemaakt worden, ook met de vingers lukt het. Als de kinderen dit zien beginnen ze dadelijk te tekenen.

Toch moet je goed opletten dat het zakje niet opengaat of dat je er geen krassen in maakt met jouw nagels, anders wordt het alsnog een knoeiboel.

Wat heb je nodig ? Verf en een afsluitbaar zakje. Eventueel wattenstaafjes, een bal, een houten lepel om mee te tekenen.

Hoe maak je het ? Verf in het zakje, goed afsluiten, heel goed afsluiten en klaar!

Duur ? Op een minuutje klaar en urenlang speelplezier.

Leeftijd ?  Dit kan al voor peuters.

Score :
Pluspunten :
+ Gemakkelijk te maken
+ Snel klaar
+ Geen geklieder
Minpunten :
– Misschien kan je toch best wel even nakijken of de nageltjes goed geknipt zijn en het zakje echt wel goed dicht is.

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>