, , ,

Zelfpluk : Aalbessen, bosbessen, kruisbessen, …allemaal vers geplukt.

Zelfpluk : Aalbessen, bosbessen, kruisbessen, …allemaal vers geplukt.

Bij het idee van vers geplukte aardbeien, kersen, aalbessen, komt het water mij al in de mond.  Natuurlijk wil ook jij zelf  bessen oogsten.  Bij gebrek aan struikjes in de tuin, of aan een tuin kan het in een zelfplukboerderij.  In Vlaanderen en Nederland vind je er verschillenden.  Elk met een andere planten en dus ook andere bessensoorten om te oogsten.  Even googelen en je vindt er zeker een van jouw smaak in de buurt.

IMG_7601Wij trokken naar Koersel, waar velden vol rijpe, sappige bosbessen op ons lagen te wachten.  We kregen een leeg emmertje mee en trokken de “Blueberry fields” in.  Met een vol emmertje kwamen we langs de kassa, dit emmertje werd gewogen, zo werd de prijs berekend.  Voor we naar huis gingen laadden we de wagen vol met bosbessenstruikjes die we daar konden kopen, zodat we thuis ook blauwe bessen kunnen oogsten. 

IMG_7600

 

Het leuke is dat je daar struikjes kan kopen met verschillende oogsttijden van besjes.  In onze tuin staan nu struiken die nog volledig in bloei staan en anderen waar de besjes al duidelijk vorm krijgen.  De planten die wij gekocht hebben, geven goed vrucht.

 

 

 

Score :
Pluspunten :
+ Leuke kennismaking met velden en natuurlijk oogsten.
+ Verser kan niet.
+ De kinderen raakten niet uitgeplukt en genoten van de buitenactiviteit.
+ Besjes zijn gezond en ze plukken ook.
+ Lekker ecologisch : Je weet wat je eet en waar het vandaan komt.

Minpunten :
-Deze activiteit is seizoensgebonden.  Bij de meeste plukboerderijen kan je via de website zien welke vruchten die dag te plukken zijn.  De meeste bessen komen in de maand mei in bloei en vanaf juni kan je gaan oogsten.

Save

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>