Bezoekje aan de grotten van Goyet in de Samsonvallei!

Bezoekje aan de grotten van Goyet in de Samsonvallei!

Op een mooie lentedag in mei trokken wij naar deze grotten.  Het werd een boeiende dag. Eén die onze verwachtingen heeft ingelost.

Waaraan kan je je verwachten:
1. Prachtige natuur.  We hebben, voor onze grottentocht van start ging, een beetje in de omgeving rondgewandeld en gepicknickt.  We hadden echt spijt dat we geen wandelkaart bij ons hadden.  Een wandeltocht in deze vallei staat zeker nog op het programma.  Wat we nu al ontdekten: prachtige bossen, rotsen en gele velden vol koolzaadbloemen en schitterende wilde bloemen.

2. Een gezellige taverne.  Waar je een maaltijd in prehistorische stijl kan krijgen.   

3. Een vriendelijke gids die echt iets te vertellen heeft.  Hij richt zich vooral op de kinderen en trekt hen mee in zijn verhalen.   Zelf heb ik ook nieuwe dingen geleerd, dat is altijd mooi meegenomen. :-) 

4. Een grot die gezien mag worden en van groot belang is voor wetenschappers omdat er zoveel gevonden en ontdekt is uit de préhistorie.   Er zijn muurschilderingen.  Deze kan je wel niet bezichtigen uit voorzorg.   Een préhistorisch fluitje waarvan je een replica te zien krijgt en die de kinderen mogen uitproberen, préhistorische dierenbotten, …

5. Dit is super!  In de grotten van de Samsonvallei is één van de oudste hondenschedels ter wereld gevonden.   De echte schedel wordt elders bewaard.  Je krijgt wel een replica in handen dat je naar hartenlust bestuderen kan.       

6. Kinderen helpen mee om met vuursteen, tondelzwam en stro, een echt vuurtje te starten.  

Kortom echt wel leuk om je eens onder te dompelen in de natuur en prehistorie.  Via deze link kom je op de website terecht.


20160506_112526 (Large)

Score
Pluspunten:
+ Het bezoekje zelf duurt ongeveer één uur en half, maar de omgeving nodigt uit om meer te doen en je kan er zeker je dag mee vullen.  Wandelkaarten zijn dan welkom.  Er zijn ook mooie dorpjes in de omgeving om te bezichtigen.  
+ Leuke weetjes en doeners bij de grotten.
+ De inkomprijs bedraagt 33 euro voor 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar.
+ Beweging, cultuur en natuur.

Minpunten:
– De website gaf ons een ander openingsuur aan.  Dit was ook onduidelijk, aangezien het begin van het seizoen.  

 

Kim
Geschreven door / Kim

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>