,

Mama, mijn beentjes zijn moe… Hoever kan een kind wandelen?

Mama, mijn beentjes zijn moe…  Hoever kan een kind wandelen?

“Mama, mijn beentjes zijn moe!,  Papa, mag ik op jouw schouders? “

 Iedereen die met zijn kinderen gaat wandelen kent deze uitspraken wel. Hoever kan mijn kind eigenlijk wandelen?  En… hoe kan ik nu weten of die beentjes echt moe zijn, want natuurlijk is het veel gezelliger om gedragen te worden.

 IMG_6451Hoewel de blog getest door mama’s noemt, wil ik deze keer niets testen.  Eigenlijk hebben wij mama’s al allemaal ervaren wat het is om met vermoeide kinderen rond te lopen… niet leuk!  Ik heb geen zin om met mijn kinderen te gaan wandelen tot ze erbij neervallen.  Dit lijkt mij niet de bedoeling.  :-D 

Ik wil testen… uitvissen of hierover algemen informatie bestaat, afspraken, algemene regels over zijn en of we die kunnen terugvinden.

 

Gevonden ! Op de Bloso website  :

IMG_5070“Hoeveel kilometer een kind kan wandelen, hangt sterk af van zijn motivatie. In grote lijnen geldt de regel: de leeftijd van het kind bepaalt het aantal kilometers van de wandeling. Ga dus bij een kind van vijf jaar uit van een tocht van maximaal 5 km. Dit is natuurlijk niet meer dan een vuistregel: een enthousiast kind kan vaak langere tochten aan, soms wel 8 of 10 km.

Ook goed voor het moreel: vaak en lang genoeg pauzeren. Neem eventueel een kleine versnapering mee. Veel kinderen vinden het fantastisch om te pauzeren bij stromend water (dammetjes bouwen) of bij veel zand (spelletjes en bouwwerken). Vuistregel: vermenigvuldig de tijd die de wandeling normaliter zou vragen gerust met 2. Dan krijg je een heel aardige schatting hoe lang je met jonge kinderen onderweg bent.”

 

Getest, gezocht en gevonden : Yes !

Score van de informatie:
+ Duidelijke informatie en een heel eenvoudige regel.  De leeftijd van het kind bepaalt het aantal km.
+ Ik weet wat ik van mijn kinderen kan verwachten.
+ Leuke tip om het dubbele van de tijd te voorzien voor een kinderwandeling.
+ Er zijn nog meerdere wandeltips terug te vinden op de site, bv : over de landschappen waar je best met je kind kan wandelen.

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>