Op stap op blote voeten, blotenvoetenpad.

Op stap op blote voeten, blotenvoetenpad.

 

Zet al je zintuigen op scherp, hou beide voeten op de grond en ga op pad.  Een tocht van 3 km, vol uitdagingen: klimmen, waden door beekjes, zoeken in een labyrinth, … Wandelen krijgt een andere dimesie op blote voeten.  Van zachte (modderige) ondergrond, naar harde kiezeltje, over warme zandgrond en daarna spoelen in koud water.  Op een blotevoetenpad kan het allemaal.  Dit is een van de belevenissen die je kind moet meemaken voor het twaalf jaar wordt.

Waar ? 
Er zijn verschillende blotevoetenpaden, maar wij bezochten Lieteberg vlakbij de Nederlandse grens.

Tarieven :
Voor  volwassenen betaal je 4 euro p.p., kinderen kleiner dan 1,20 meter betalen 3 euro. 

Tijdsduur :
Je mag voor deze activiteit een namiddagje uittrekken.  De tocht is misschien maar 3km, maar het is een heus parcours, met hindernissen en doolhof.  Tijdens de route kan je niets kopen om te eten.  Gelukkig is er een cafetaria aan het einde van het parcours.

Kidsproof? 
Natuurlijk, vanaf kleuterleeftijd, voor buggys is dit niet aan te raden. 
De wandeling is 3 km lang, onderweg kom je een uitkijktoren tegen die zich perfect leent voor een pauze of pick-nick.  Op het einde van het parcours is er de mogelijkheid om de voeten te wassen.

Wat je zeker moet meenemen :
– Een handdoek (er zijn lockertjes waar je je spullen kwijt kan aan de start van het parcours).
– Een tussendoortje : Op warme dagen is een flesje water of een tussendoortje nuttig.  Drie km is niet ver, maar op deze drie km loop je langer dan een uurtje dankzij de leuke uitdagingen.

Score :
DSC05968Pluspunten :
+ Natuurlijke voetmassage
+ Prettige ervaring
+Uitdagend en afwisselend parcours
+ Natuurlijke en prachtige omgeving
+Veel andere activiteiten in de nabije omgeving : vlindertuin,
+ Lockertjes, zodat je voor de tocht je spullen veilig kan achterlaten.

Minpunten :
– Blijf op de wegen, want in een distel lopen kan pijnlijk zijn!
– Toen wij er op een heel warme, zonnige dag waren, vlogen er ontzettend veel wespen. Vooral bij de ingang en aan het grasveld van de toren waren ze alom aanwezig, tijdens de tocht hadden we er geen last van.

Save

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>