,

Eigen kweek : zaadjes ontkiemen!

Eigen kweek : zaadjes ontkiemen!

Eigen kweek en dit is letterlijk te nemen!  Ik wil de zaadjes die ik uit mijn pompoenen en courgettes geplukt heb, laten ontkiemen.  Het is mij al gelukt om ze netjes lees ‘on-beschimmeld’ te laten drogen.  Nu is het de perfecte timing om ze te planten of beter te laten ontkiemen.

Om alles juist te doen informeer ik mij op het net 😉 Ik google het woord ontkiemen, enne…., leer alles over een wietplantage beginnen.  Maar, hoewel er veel geld mee te verdienen valt, liggen daar mijn ambities niet. 

Verder zoeken dan, ik lees dat ik best wat potgrond (een derde) kan mengen met zandgrond (twee derde).  Vervolgens mijn zaadjes planten.  Dit wil zeggen onder die gemengde grond steken.  Bij het ontkiemen is ook de temperatuur belangrijk.  Dat kleine zaadje wil warmte om te groeien en liefst net genoeg.  En water, ook weer net genoeg,  zodat het niet rot, schimmelt, uitdroogt … of wat zou zo’n zaadje nog kunnen doen.

IMG_7632Dus, de lege yogurtpotjes vol aarde, zaadjes erin en op de vensterbank, nog wat water geven en ik ben ervan overtuigd dat ik binnen enkele dagen ontkiemde zaadjes tegen de aarde zie duwen.  

Maar, na het lezen van een moestuinblog, steekt de twijfel de kop op.  Plantjes kunnen blijkbaar ook nog andere zaken doen dan ontkiemen, schimmelen, rotten, ed.  Nog even en ik weet of ik over een portie groene vingers bezit en mijn zaadjes zullen ontkiemen.

 

Score :
Pluspunten :
+ Als dit lukt eet ik lekker biologisch, ecologisch en economisch uit eigen tuin.
+ Als het mislukt, heb ik stof tot nadenken, ligt het aan de zaadjes, te warm, te veel/weinig water en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Minpunten :
+ Je weet waar je aan begint, maar niet waar het eindigt en ik zou toch wel graag courgettes in de tuin willen.

 

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>