Leerlingen presteren in de klas beter op blote voeten.

Leerlingen presteren in de klas beter op blote voeten.

Van sommige berichten word ik gewoon vrolijk.  Dit is er zo eentje :  “Leerlingen presteren in de klas beter op blote voeten. “

Geweldig niet?  In de klas van mijn dochter wordt op sokken gelopen.  De langdurigzieke poetsvrouw en de grote zandbak of was het natte sneeuw, waren de aanleiding tot dit huiselijke gedrag.  Beter presteren, was zeker de aanleiding niet.

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat de klassen waar op blote voeten gelopen worden beter presteren, rustiger zijn en minder conflicten hebben.

Wat mij eigenlijk het meeste boeit aan dit artikel is : Wie het verzint om dit te gaan onderzoeken?

Zou het er zo aan toe gaan : “Op een dag krijgt een student statistiek de opdracht kijk eens wat het beste presteert :  een blootvoetse klas of eentje met schoenen aan?  Wie anders dan een student gaat er onderzoeken of klassen blootvoets stiller zijn en beter presteren?  En dan hebben we nog geen idee over de methodes die worden gebruikt om dit te testen.  Wordt er een dB-meter in de klas gezet?   Doen ze het toetsen van de leerstof twee maal, een keer met kinderen met en een keertje zonder schoenen?  Zijn dit dezelfde kinderen? 

Een leuk artikeltje dat veel vragen oproept bij mij. 

Maar eigenlijk doen die vragen er niet toe.  Ik vind het best wel oké, dat er in de klas van mijn dochter blootvoets of met sokken aan, les gevolgd wordt.  Als we alle voordelen op een rijtje zetten :minder pesten, betere prestaties, properdere klassen, …. mag het wel hoor die blotevoeten!

Enne …. een pluim aan de knotsgekke professor die het idee had om dit te onderzoeken.

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>