Ook op zoek naar een lekkere pesto die gluten- en melkvrij is? Probeer dan Pesto alla Genovese van La Macina Ligure.

Ook op zoek naar een lekkere pesto die gluten- en melkvrij is?  Probeer dan Pesto alla Genovese van La Macina Ligure.

Wel nu ga ik volle bak reclame maken.  Nee, niet omdat het moet.  Waarom dan wel,  puur informatief,  om je tijd te besparen en omdat wij dit een goed product vinden. 

Ondertussen weten jullie dat wij hier koken zonder melk, gluten, eieren en suiker.  Het is puur medisch vastgesteld dat we dit horen te doen.  Ook al kan je dit natuurlijk doen zonder die vaststelling en gewoon de wil en zin hebben om gevarieerder te eten.  Wel, in de begin periode is dit enorm zoeken.  Etiketten lezen, informatie opzoeken, nieuwe producten leren kennen, ermee leren koken, veel koken en uitproberen, enz.  

Wel, deze pesto is er van de begin periode bij en is nog altijd een favoriet in onze keuken.  Hij bestaat uit cashewnoten, Ligurische basilicum, extra vierge olijfolie, zout en pijnboompitten.  Wij vinden hem lekker bij onze pasta, rijst, op pizza,  ter vervanging van een boterlaagje op onze crackers, om onze groenten in te doppen,…  Dus zeker een aanrader.

De pesto komt uit Italië en komt van biologisch geteelde producten.  Ze werken met verse Ligurische basilicum.  Deze staat bij de Italianen bekend als de beste basilicum.  Hij is heerlijk aromatisch.  Die dankt hij aan de streek waar hij vandaan komt, die is gewoon ideaal om basilicum te telen.  

Andere pesto’s van La Macina Ligure  die we probeerden en gluten-, suiker- en melkvrij zijn: Crema di Rucola en Sugo Piccantino.  Deze laatste bevat wel citroenzuur.  Wat niet echt te promoten valt en waar overal de gevaren ervan aan het opduiken zijn.  Kijk maar naar dit artikel.  Eerlijk gezegd, vonden wij Sugo Piccantino, voor we dit wisten, al geen aanrader.  

De pesto’s vind je in België bij de bio-planet.

 
Score
Pluspunten:
+Echt lekker
+Makkelijk in gebruik en om bij je te hebben, zeker op vakantie.
+Goede en gezonde ingrediënten
+Goede balans

Minpunten:
– Hij is een beetje prijzig, een potje van 180 g kost iets meer dan 6 euro.  Nu zit deze ook boordevol noten en goede ingrediënten en wij doen lang met zo een potje.   


Kim
Geschreven door / Kim

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>