De hoogsensitiviteit survivalgids van An Michiels! Een boek over zelfkennis, assertiviteit en goed zorgen voor jezelf!

De hoogsensitiviteit survivalgids van An Michiels!  Een boek over zelfkennis, assertiviteit en goed zorgen voor jezelf!

Dit boek heeft al menig kind, ouder, leerkracht, oma en opa, …  de weg gewezen om hoogsensitiviteit te begrijpen en ermee om te gaan.

Het boek is echt opbeurend, moedgevend, duidelijk, grappig, volgepakt met voorbeelden en vooral heerlijk positief geschreven en geïllustreerd. 😀  
Het is ook nog eens makkelijk te begrijpen en kan al voorgelezen worden voor kinderen van 5 à 6 jaar.     Het boek is geschreven voor kinderen tussen 8 en 14 jaar.  Dit is een zeer goede indicatie.  Kinderen einde 2 de,  begin 3 de leerjaar kunnen het al goed zelf lezen en begrijpen.  Ook oudere kinderen hebben hier baat bij. Een echte aanrader dus!

Een goede raad: lees het boek niet één keer, maar verschillende keren doorheen je leven. Iedere keer als je het leest, ontdek je weer iets meer.  Het is echt een gids.  Super toch, dat kinderen telkens meer en meer over zichzelf te weten komen.  Kinderen beleven een hoop en leren veel in korte tijd op verschillende vlakken. Het belangrijkste dat ze in de kindertijd kunnen ontdekken is zichzelf.   Daarbij is het nodig dat ze goed voor zichzelf leren zorgen en dat ze dit op een assertieve wijze naar buiten brengen.

Waar kan het boek je nou in helpen?
Zelfkennis, leren om goed voor jezelf te zorgen en assertiviteit.   In perioden dat het goed gaat, gebruik je het om meer klaarheid te scheppen, zaken toe te passen en uit te proberen.  In moeilijke tijden kan het troost, begrip, duiding en inspiratie brengen.
Ook helpt het als leerkrachten, ouders, grootouders, begeleiders, vrienden, … dit boek lezen.  Ze worden dan even meegezogen in deze wereld en kunnen meer begrip opbrengen.   Zo zijn ze meer in staat om, samen met de kinderen, oplossingen te bedenken voor bepaalde problemen.    

De schrijfster van dit boek An Michiels is heel gedreven in wat ze doet en een autoriteit op gebied van hoogsensitiviteit.  Ze organiseert onder meer workshops, lezingen, cursussen, assertiviteitskampen, … Deze zijn van zeer goede kwaliteit en net zoals het boek echte aanraders!   Je vindt meer informatie op haar website.

Nieuw is het boekje  “Mijn hoogsensitiviteit doe-gids”.  Deze heb ik nog niet uitgetest. Dat staat nog op het programma.  Iets om naar uit te kijken dus.
 
 Score:
Pluspunten:
+ Een hulpgids voor kinderen die hoogsensitief zijn
+ Zelfkennis
+ Assertiviteit
+ Goed voor jezelf zorgen
+ Schept klaarheid 
+ Leuke doeners
+ Handige weetjes
+ Vlotte schrijfstijl 
+ Het boek vermeldt dat je meer informatie kan opvragen bij An Michiels en haar team.  Je kan er terecht voor allerlei workshops, lezingen en nog veel meer.

Kim
Geschreven door / Kim

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>