Glamping : kamperen in een joert.

Glamping : kamperen in een joert.

Back-to-basics ! Kamperen in een joert. Als ervaren kampeerders dachten we een overnachting in een joert wel aan te kunnen. Uiteindelijk genoten we van een veel luxueuzer verblijf dan verwacht. Glamping dus, geen camping ! We sliepen in een volwaardige kamer, helemaal geïsoleerd, droog, warm en insectenvrij. Geen slaapmatje op de hobbelige grond, geen slaapzak, maar een echt bed, met lekker fris ruikende lakens.
Op het terrein stonden vijf joerts, wij hadden er twee ter beschikking, eentje om te slapen, de andere was een compleet uitgeruste keukenjoert. De keukenjoert, waar ontbijt werd geserveerd, deelden we met de andere gasten. Terwijl wij languit tafelden, werden er vriendschappen gesloten tussen de kinderen.
De vernuftige constructie waaruit de joert was opgebouwd was fascinerend. De precisie waarmee elk latje in elkaar paste en zo een verplaatsbare woonst ontstond.  Prachtig! De kinderen, keken naar de Mongoolse kleurencombinaties en meubeltjes, gingen op zoek naar kikkers en zaten heel stilletjes te kijken naar de diervriendelijke val die ze ontworpen hadden om de ontsnapte konijntjes terug te pakken te krijgen, sprokkelden houtjes voor de BBQ…. ze leefden op het ritme van de natuur.

IMG_0292                                     IMG_0304

Waar ? De Basse Normandië, in het dorpje Sainte-Gauburge-Sainte-Colombe, in la ferme des ânes.

Adres  : Le Ménil Géru, 61370 Sainte-Gauburge-Sainte-Colombe, France

Score : Een echte aanrader !
Pluspunten:
+ Wakker worden met fluitende vogeltjes.
+ Hele dag in de natuur geniet.
+ Nieuwe mensen leren kennen.
+ Ontbijt, pick-nick en warme maaltijd te verkrijgen bij de vriendelijke eigenaar.
+ Ezeltochtjes zijn mogelijk op de boerderij.
+ Glamping is een ervaring op zich !
Minpunten :
– Het sanitair was basic in vergelijking met de luxe van de joert.

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>