Examens ! Wat te doen met een student in huis!

Examens ! Wat te doen met een student in huis!

De eindexamens komen eraan.  Dit is de periode van het jaar dat je liefst wil overslaan, misschien heeft die student van jou wel nog een hele boel werk voor de boeg voor hij mag overgaan of walst die er vanzelf door zijn studies heen.

Hieronder vind je enkele tips om deze dagen door te komen.

De top 7 om je kind te helpen bij het studeren:

maxresdefault

 1. Behoudt de hele structuur en gewoontes die je kind heeft. Studeert hij in de kamer met muziek aan, dan laat je hem dit tijdens de examens ook doen.
 2. Beloon studeergedrag, geen resultaten. Benoem wat er goed loopt.
 3. Zorg voor gezonde maaltijden en tussendoortjes.
 4. Zorg voor voldoende ontspanning en vooral beweging. Trampoline springen, even joggen, fietsen is natuurlijk veel beter dan achter een tablet of televisietoestel kruipen.
 5. Zorg voor structuur: Je hoeft de structuur van het kind niet helemaal omver te gooien, maar kan wel zelf wat rust brengen:
  – In tijd : geen familiefeestjes plannen, geen leuke uitstapjes,…
  – In ruimte : studeren in een ruimte waar rust kan zijn, niet stofzuigen, enz.  Kortom zorg voor een opgeruimde werkplek; laat de telefoon en alle sociale media uit.
  – In studiemateriaal : zodat hij de dag zelf niet op zoek moeten naar papieren uit de cursus.
 6. Help, maar met mate, je kan een keer een samenvatting maken, maar dan om te leren hoe dit moet. Daarna moet je student zelf aan de slag.
 7. Verlucht je huis voldoende.

Wil je graag nog extra tips, kijk dan eens op de onderstaande link. Op de website van de universiteit van Leiden vind je heel wat extra informatie.

 

 

 

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>