,

Kinderen leren tekenen via een boek

Kinderen leren tekenen via een boek

Leren tekenen via een boek met stappenplan.  Eerlijk gezegd dacht ik dat er meer voor nodig was. Blijkbaar niet.  Het lukt en mijn kinderen vinden het leuk en gezellig.  Weer iets om in hun knutselkist te stoppen.  Dus voor ons is deze test glansrijk geslaagd.

Mijn kinderen kijken weleens naar Youtube-filmpjes om te leren tekenen, maar dit is altijd maar voor even.  Het is een hele klus om kinderen weer te laten stoppen met kijken eens ze getriggerd zijn en er zijn ook andere filmpjes.  Zeker die kleine beelddenkertjes veranderen gauw in filmverslindende monstertjes.

Met deze boeken heb je dit gelukkig niet voor.  Hier stoppen ze op tijd en kunnen ze rustig met iets anders gaan spelen, als ze genoeg hebben van het tekenen.  Veel minder stress voor beide partijen en kinderen blijven meer met hun hoofd bij de zaak.  

In de boeken die ik aangekocht, vind je een brede waaier aan onderwerpen.   ‘Ik kan tekenen kunnen’ gaat over dinosauriërs, boerderij en exotische dieren, mensen, vissen, voertuigen, insecten. In ‘Tekenen kan iedereen‘ vind je gitaren, landkaarten, patronen, monsters, optisch bedrog, draken, roos, profiel, eifeltoren,… 
Er bestaan verschillende boeken dus je kan je keuze aanpassen naargelang de leeftijd, jongens of meisjes of eentje voor beiden, de stijl, enz.   20160126_143507 (Large)        20160126_144252 (Large)

Getest en goedgekeurd

Leeftijd:  zeker al geschikt voor kinderen vanaf  6 jaar.

20160126_144027 (Large) Score
Pluspunten:
+  Kinderen leren volgens een stappenplan tekenen.
+  Dit lukt zelfs met helemaal geen tekenervaring.
+  Je kan je aan zowel moeilijke als makkelijke tekeningen wagen.
+  Het geeft rust in je hoofd.
+  Kinderen leren vormen herkennen en structuren.
+  Goedkoop
+  Je vindt tekenboeken voor jongens en voor meisjes en gericht op beide, naargelang hun interesse.

Minpunten:
–  Eigenlijk vind ik geen minpunten.

Kim
Geschreven door / Kim

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>