Speel jij ook met het nieuwe “speelgoed van het jaar 2015” bekroonde popsine?

Speel jij ook met het nieuwe “speelgoed van het jaar 2015” bekroonde popsine?

Popsine is bij ons vrij toevallig in huis gekomen.  Eigenlijk had ik mijn man achter gips gestuurd.  Even later stond hij thuis met een pot Popsine.  

20160220_142209 (Large)

 

“Dit is geen gips, hoor?”  
“Het stond nochtans zo gelabeld”  
“Ok, even googelen dan”    

 

 

 

 

Nu wat vind je op de website van Popsine? 

Popsine is een soort klei.  

Je maakt er, via de bijgevoegde mallen, figuren mee.

Eenmaal gehard lijkt het net een modern porselein beeldje. 

Het is ecologisch materiaal en herbruikbaar.  Als het stuk valt, kan je het gewoon oprapen en maak je simpelweg een nieuw figuurtje.

Je smelt het in de microgolfoven of  “au-bain-marie” in warm water.

Eens het figuurtje gemaakt is kan je het beschilderen of bestiften.

Popsine heeft de prijs “Speelgoed van het jaar 2015” gewonnen.  Deze prijs wordt georganiseerd door de Belgische Speelgoedfederatie.  In de vlaamse jury zetelen kleinhandelaars en kopers van spel en speelgoed en ook journalisten.  Ook consumenten kiezen hun favorieten.

Popsine wordt gemaakt door het bedrijf Sentosphere. 

Je kan het allemaal bekijken in dit promofilmpje.

Het zag er allemaal geweldig uit en de kinderen begonnen er super enthousiast aan.  Ze stonden letterlijk te springen.  Dus hebben we ons een doos met mallen aangeschaft en uitgeprobeerd.  Dit waren onze bevindingen:

Getest en goedgekeurd

Score:
Pluspunten:
+Het resultaat is echt wel mooi.  Heel decoratief.

+Het feit dat het weer gesmolten kan worden wanneer het in stukken valt is zeker een pluspunt.  De traantjes zijn dan meteen weg.

+Het is even uittesten om het gesmolten te krijgen.  Wij hebben het langer en op een hogere wattage in de microgolf geplaatst.  Hierover krijg je wel voldoende tips.

+Het is voor kinderen vanaf 7 jaar bestemd en dit is een goede leeftijd voor deze activiteit.

 

Minpunten:

- In de grote bosdieren doos.  Zitten 4 mallen en Popsine om 7 figuren te maken.  De doos vonden mijn kinderen nogal misleidend, omdat er in het groot opstaat, maak 7 bosdieren in Popsine.  Kinderen verwachten dan automatisch zeven verschillende dierenmallen.  In werkelijkheid gaat het dus om 4 mallen en 7 dieren in verschillende kleuren.  Dit vind je in kleinere letters terug op de achterkant van de doos.

-Er zijn dozen waarbij je stiften meekrijgt en dozen met verf.  Bij de onze zat verf en dit is moeilijk hanteerbaar op zulk glad oppervlak.  Sommige stiften die ik in huis had liggen, doen ook de truc.  Gebruik dan stiftjes met een dunne punt.  Na een half uurtje drogen, blijven deze, net zoals de verf, gefixeerd op de Popsine.

-De tabletten Popsine lijken erg op chocolade en de figuurtjes op chocolade figuurtjes.  Kinderen onder de 7 jaar zouden zich hierin makkelijk kunnen vergissen en er een hapje van willen nemen.

 

Kim
Geschreven door / Kim

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>