,

Mispels

Mispels

Getest : maar viel niet in de smaak !
Mispels, wat kan je ermee? Zijn rotte vruchten echt wel lekker? 
Dat wil ik vandaag eens testen.
Zo rot als een mispel, zegt het speekwoord. En ja, zo is het , een mispel moet je eten als hij rot is. En dit willen we wel eens testen. Ik pluk de vruchten die het rijpst zijn en laat ze enkele dagen verder rijpen in een doos. Daarna zijn ze lekker zacht en kan ik ze makkelijk schillen. Geschild ziet de mispel eruit als … , nou ja, ze ziet er helemaal niet uit. Het vruchtvlees is bruin en papperig. 
Nu nog proeven… de smaak valt echt wel mee, ze houdt het midden tussen gepofte kastanjes en verse appelmoes. Als je het sappige vruchtvlees opeet komen er vanzelf pitjes mee. Waardoor het eten wel een smosboel wordt, want die stevige erwtgrote pitjes wil je natuurlijk niet opeten.
Nu de ultieme test, wat vinden de kids ervan?
Ik leg wat vruchtvlees op een lepel, het oogt als bruine appelmoes, het ruikt fruitig. Ze proeven de rotte vrucht, wat al een hele prestatie is. De mispel raakt sneller uit de mond dan erin.
Afgekeurd dus!


Score
Pluspunten :
+ gezond
Minpunten :
– Het valt echt niet in de smaak 

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>