Tafels oefenen met de “Little Professor” Solar

Tafels oefenen met de “Little Professor” Solar

Tafels oefenen, een saaie opdracht ? Elk kind hangt eraan vast, in het tweede leerjaar moet je de tafels leren. 
We probeerden flitskaartjes uit en daarmee lukten de tafels heel snel …. dachten we. Maar, …de flitskaartjes, die op school gemaakt werden, waren op te dun papier afgedrukt. Er werd gewoon door gekeken en het antwoord kon gegeven worden zonder het te kennen. :)
Toen we hierachter kwamen, waren we al op het einde van het tweede leerjaar en de tafels waren helemaal niet gekend. Dus gingen we op zoek naar leuke sites om tafels te oefenen, gelukkig bestaan die. Wij gebruikten vaak deze link.  Hier kon je de tafel kiezen en werd er getraind op snelheid. Dit bleek ideaal te zijn om gekende tafels te herhalen.  Om in te oefenen schakelden we terug over naar tafelkaartjes.
Deze keer maakten we ze zelf, op dik, kleurrijk karton. Er werd elke dag geoefend, per tafel.  Pas als een tafel gekend was begonnen we aan een nieuwe. Deze techniek werkte supergoed.
 Wanneer de tafels gekend waren, kochten we van Texas Instruments de ”Little Professor” Solar. Dit rekentoestel op zonneënergie vraagt oefeningen op. Een omgekeerd rekentoestelletje noemen de kinderen het.  Jij berekent het antwoord, hij geeft de vraag.  Het toestelletje werkt op verschillende niveaus. Je kan er ook andere bewerkingen (+,-,: ) mee uitvoeren. De Little Professor is geweldig om in de auto, op de korte rit naar school even de tafels te herhalen.

Kidsproof :
Natuurlijk, het kindvriendelijke toestelletje krijgt nooit een lege batterij door de zonnecellen en is beschermd met een plasic hoesje.

Score :
Pluspunten :
+ Het toestelletje is gemakkelijk te bestellen op het internet.
+ Het geeft scores per oefening dat correct uitgevoerd wordt.
+ Door de score motiveert de Little Professor om verder te gaan.
+ Het is een klein toestel en kan overal meegenomen worden.
+ Je kan er alle bewerkingen mee inoefenen.
+ Het toestel werkt op zonneënergie
+ Je kan de tafel die je wil inoefenen instellen

Minpunten :
– Hoewel het toestel eenvoudig is in gebruik, kan je er heel wat meer mee doen dan verwacht.  Het is moeilijk om alle functies zelf te ontdekken.
– Misschien begin je wel met de tafels en gooi je de verpakking weg.  Dan is het wel even zoeken hoe je de andere instellingen moet gebruiken.  Gelukkig vind je op het web nog deze handleiding.

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>