,

Wandelen met een ezel, een dagtocht met kinderen!

Wandelen met een ezel, een dagtocht met kinderen!

Eventjes over de Franse grens waagden wij ons op ezeltocht in de Basse Normandië, in het dorpje Sainte-Gauburge-Sainte-Colombe.
In het hartje van Normandië, midden in de zacht glooiende weides en door de bossen wandelen. Deze keer geen opmerkingen van “mama, mijn beentjes zijn moe!” geen kindjes op onze rug of schouders zetten als ze moe zijn. Geen zware rugzak meesleuren, vol drank, picknick en lekkere tussendoortjes. Een ezelstocht is fantastisch. Als de kinderbeentjes moe werden dan konden ze uitrusten op de ezelsrug. We genoten samen met de kinderen van een heuse dagtocht. Na al die jaren met kleine kinderen mochten nog eens doorstappen, dat was genieten. Het tempo werd volledig door de ezels bepaald, daar viel door de kinderen niets op in te brengen. De vriendelijke ezels waren de rust zelve, stopten wij, dan bleven ze staan. Voor de veiligheid sjorden wij de touwen wel vast aan een boom als we even pauzeerden, maar, …dat was niet nodig. Geen haar op die ezelsrug die eraan dacht om ons daar achter te laten langs de bermen met mals gras.
Als we eerlijk waren, dan werd ook de weg voor het grootste deel uitgestippeld door de ezels, het was wel duidelijk dat zij de plekken met het malste gras wisten te vinden. Voor de ezels was het een uitgemaakte zaak waar wij best een picknick zouden nuttigen. Natuurlijk was dit een open plek in het bos met mals sappig gras. Maar, dat lieten wij ons welgevallen, de rust, en de vriendelijkheid van de ezels waaren aanstekelijk. En eerlijk, ze wisten wel de mooie picknick plekjes te vinden.IMG_0191

Wat heb je nodig ?
Stevige wandeschoenen en zonnecreme, of een regenjas.
Een toque, rugzak, stafkaart en picknick is ter plaatse te verkrijgen.

Kidsproof ?
Natuurlijk, vanaf vijf jaar.

Duur :
De tijd dat je op stap gaat, kan je kiezen.
Je kan voor een halve dag voor 30 euro of een hele dag voor 40 euro per ezel reserveren.IMG_0355

Score :
Pluspunten :
+ Buiten met de kinderen.
+ Wandelen zonder moe te worden.
+ Prachtige omgeving.
+ Mogelijkheid tot picknick vanuit de boerderij.
+ De kinderen genieten van die lieve zachtaardige dieren.
+Op en top onthaasten.

Minpunten :
– Je moet je echt wel aanpassen aan het tempo en de wil van een goedaardige ezel. De dieren waarmee wij gingen wandelen lieten zich totaal niet opjagen. Hoe sneller je vooruit wou hoe koppiger ze werden, maar eens je op hun tempo gaat en alles heel vriendelijk vraagt, verloopt alles vlot.
– De ezels kunnen maar een beperkt gewicht sleuren, de kinderen en de begage kan erop, maar de eigenares die haar ezels prima verzorgt heeft liever niet dat er volwassenen op gaan zitten.

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>