,

Langlaufen in Spa

Langlaufen in Spa

Op een zonnige winterse dag lag er geen sneeuw in Vlaanderen, maar als we via een webcam op onderzoek gingen, ontdekten we sneeuw langs de andere kant van het land.

We namen de auto en vertrokken naar Spa, een plaatsje in de Ardennen, gekend voor het lekkere water en de kuuroorden. Maar in Spa is er ook een skipiste en langlaufloipes. Op de skipiste van ‘Thier des Rexhons’ in Spa op 575meter hoogte, lag prachtige sneeuw.  Daar gingen we langlaufen.  De goed aangeduide pistes begonnen waar de chalet staat en als je het spoor volgde, kwam je vanzelf weer op de startplek uit.  Angst om te verdwalen in de Ardense bossen is totaal overbodig.

Wat heb je nodig : Warme kleren, latten huur je ter plaatse.

Kidsproof : Natuurlijk, maar technisch is langlaufen nog moeilijk onder de 5 jaar. De afstanden en de duur van de loipes verschillen. Die pas je natuurlijk aan aan de leeftijd van de kinderen.

Leeftijd : Langlaufen kan vanaf 5 jaar, maar sneeuwpret kan op elke leeftijd.  Je kan ter plaatse ook een slee, of echte skies huren.

Duur :
Langlaufen: De duur varieert.  Er zijn pistes van 3, 5 of 10 kilometer in een lus met vertrek aan de chalet.

Prijzen :

huur ski’s
– € 12 / dag
– € 10 / halve dag (vanaf 13u)
De pistes zijn gratis toegankelijk.

Getest : En goedgekeurd, winterpret op latten

Score
Pluspunten :
+sportief
+buiten zijn
+leuk

Minpunten :
-de parking was spekglad

An
Geschreven door / An

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>