Science Kit

Science Kit

Wij geven met sinterklaas en kerst altijd een kado aan onze 2 kinderen dat we samen kunnen doen.  Iets om donkere dagen kleur te geven en verveling tegen te gaan.   Normaal gezien ben ik helemaal voor natuurlijke producten, maar nu had mijn oudste zoon interesse in chemie en de andere zoon in slijm. Dit jaar zat dus de Science Kit van Hema tussen de kadootjes.  We hebben er 2 getest: Rocket Ball en Slime Lab.  Ze vonden het geslaagd.  We zijn er toch een 2 uur zoet mee geweest.  Eerst het maken en dan het allemaal uittesten.  2 labs maakten het interessant.  De kinderen hadden in beide proeven interesse en het leuke was dat er genoeg materiaal was voor elk kind om ook het andere experiment even uit te testen.  

Bij eentje maakten we stuiterballen met granulaatkorrels (PVOH) waarna je een denk-speeloefening kon verrichten.  De stuiterballen op zich maken, was al interessant.  De denkoefening leuk.  Ze nemen het nog altijd vast.

Het andere was een griezelkabinet van visseneitjes, kikkervisjes, bloedzuigers en groene wormpjes gemaakt op basis van zeewier, voedingskleurstof en Calciumchloride. Deze slijmmonsters kun je trouwens een tijdje bijhouden indien je ze koel bewaart.  Je hebt ook voldoende materiaal om dit proefje nog een tweede en derde maal uit te voeren.  Wel had ik de dag ervoor beter de instructies gelezen, want het is best dat je je geloplossing de dag voordien maakt.  Veel handiger.  Nu heeft mijn zoon veel moeten schudden en dan nog was het niet helemaal opgelost, maar zo blijven ze ook wel zoet. 
Op vlak van veiligheid heb ik eerst met mijn zonen de instructies gelezen.  Ze waren onder de indruk dat niet elke stof even vriendelijk voor je is en hebben de instructies dan ook goed opgevolgd.  In dit kader is het perfect doenbaar en hebben ze veel bijgeleerd.   Getest en goedgekeurd

Score

Pluspunten:
+  Duidelijke instructies voor zowel veiligheid, als het verloop van de proef.
+  Je krijgt de nodige beschermingen mee.  Er zitten veiligheidsbrillen in.
+  Je krijgt bij een proefje verschillende versies mee en/of een denkoefening.
+ Voor kinderen van +10 jaar en dat kan ik goed begrijpen.  Als ze jonger zijn, zijn ze nog net iets te onstuimig.   Een kind vanaf 10 jaar kan hier goed mee om. 
+ De prijs/kwaliteit zit best goed
+ Qua opruimwerk achteraf, valt dit erg goed mee.  Amper smurrie gehad.  Wel plastic bescherming onder gelegd.
+  Het is goed dat kinderen leren waar chemische producten vandaan komen. Waarin kan je deze allemaal terugvinden? Calciumchloride kan je o.a. terugvinden in de voedingsindustrie als voedingsverbeteraar en granulaatkorrels vind je terug in speelgoed, schampoo, enz  Voor meer info klik je op de linken in bovenstaand tekstje, dan kom je op de Wikipedia-site.  Altijd interessant om die info bij je te hebben.  


Minpunten:
–  Je hebt nog een kleine hoeveelheid materiaal nodig dat er niet bij zit.  Bv.: een lepeltje.
–  Sommige producten kunnen irritatie veroorzaken als je de voorschriften niet volgt.
–  Ik had wel graag meer uitleg gehad omtrent de herkomst van de producten.  Deze ben ik op Wikipedia gaan zoeken.  Mijn kinderen hebben graag meer uitleg over mogelijks irriterende producten.  Dit helpt hen een betere voorstelling van het product te maken en voor mama’s ook. 

Kim
Geschreven door / Kim

Geef je commentaar

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>